Recepty

###ACTIONS###
 

Pečená jablka

Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Kalorie217 kcal
Tuky3 g
Sodík2.6 mg
Sacharidy45 g
Bílkoviny1 g
Fosfor17 mg
Draslík159 mg
Tekutiny110 ml
Ingredience (4 porcí)
  • 4 jablka
  • 60 g cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • máslo
  • džem podle vaší chuti, např. malinový, borůvkový
snadné
Nutriční tipy

Na jazyku se rozplývající karamelizovaná pečená jablka budou určitě chutnat vám i všem vašim hostům! Tento rychlý a jednoduchý recept navíc splňuje vaše nutriční požadavky, protože obsahuje málo draslíku, fosforu a soli.

 

 

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C (termostat na stupeň 6). Z jablek odstraňte jádřince a naskládejte je do zapékací mísy. Otvory po jádřincích naplňte cukrem, džemem a vanilkovým cukrem. Na každé jablko dejte kousek másla. Pečte 30 minut v troubě. Na závěr můžete do zapékací mísy nalít sklenici jablečného moštu.

Nutriční tipy

Na jazyku se rozplývající karamelizovaná pečená jablka budou určitě chutnat vám i všem vašim hostům! Tento rychlý a jednoduchý recept navíc splňuje vaše nutriční požadavky, protože obsahuje málo draslíku, fosforu a soli.

 

 

Původ: Francie
 
###ACTIONS###