Recepty

###ACTIONS###
 

Baba ganouj dip (Aubergine dip)

Nutriční hodnoty (v jedné porci)
Kalorie113 kcal
Tuky9 g
Sodík60.0 mg
Sacharidy5 g
Bílkoviny3 g
Fosfor101 mg
Draslík269 mg
Ingredience (4 porcí)
  • 1 lilek
  • 3 lžičky citrónové šťávy
  • 2 lžíce pasty tahini
  • 2 stroužky česneku
  • 15 g petržele
  • 2 lžíce jarní cibulky
  • Mořská sůl
  • Pepř
  • Olivový olej
CKD Stage : HDsnadné
Nutriční tipy

TIP: Tento pokrm je velice známý v zemích Levanty – existuje tedy mnoho variací přípravy. Jedna z těchto variací pocházející z Izraele používá místo pasty tahini majonézu.

Postup přípravy

Lilek rozpulte. Obě poloviny potřete olivovým olejem a pečte při teplotě 200 °C přibližně po dobu 45 minut, dokud nemají hladký povrch.

Mezitím nakrájejte česnek, petržel a jarní cibulku.

Vychladlý lilek oloupejte a rozmixujte ho spolu s citrónovou šťávou, pastou tahini, česnekem, petrželí a jarní cibulkou. Ochuťte solí a pepřem.

Těsně před podáváním pokapejte olivovým olejem.

Nutriční tipy

TIP: Tento pokrm je velice známý v zemích Levanty – existuje tedy mnoho variací přípravy. Jedna z těchto variací pocházející z Izraele používá místo pasty tahini majonézu.

 
###ACTIONS###